Gebroeders Blokland

De bouw van nieuwbouwproject "In de Buurt fase 1" is begonnen!

Gepubliceerd
Tags
  • Bouwen
  • Festiviteiten

Nieuwbouwproject ‘In de Buurt’ is een feit!

Met de start van de bouw van de eerste fase van het nieuwbouwproject “In de Buurt” wordt er weer een mooi nieuw deel toegevoegd aan de Broekgraaf in Leerdam. Op vrijdag 5 juli is de bouw van de eerste fase ingeluid met een officiële handeling door wethouder Joop van Montfoort van de gemeente Vijfheerenlanden en de kopers van bouwnummer 52.

Op deze zonnige vrijdagmiddag kwamen alle kopers en andere genodigden het bouwterrein van In de Buurt opgelopen. Ze werden warm onthaald met een kop koffie in de ene en een bouwhelm in de andere hand. “We zijn ongeveer 20 jaar geleden gestart met de ontwikkeling van dit gebied,” sprak René Sleeuwenhoek, directeur ontwikkeling bij Gebroeders Blokland, tijdens zijn speech. “Het is een mooi project geworden, met een prachtige architectuur en de bekende verglaasde steen in de gevel, zoals ook bij de andere projecten in de Broekgraaf.” René sprak ook over de mooie mix van diverse woningtypes, van starterswoningen tot ruime tweekappers en het duurzame karakter van het project.

De wethouder Joop van Montfoort sprak de kopers in zijn speech aan: "Ze komen in een mooie wijk te wonen met speelgelegenheden in de nabije omgeving, alles in de buurt." Hij haalde aan dat er ook kopers van buiten Leerdam naar dit project zijn gekomen en wenste hen veel woonplezier in de stad.

Na de speeches was het tijd voor de officiële handeling: het leggen van een kimsteen. Dit is de eerste rij stenen waarop de wanden gelijmd worden. Onder toeziend oog van de uitvoerder legden de kopers van het betreffende bouwnummer de steen en zorgden ervoor dat hij waterpas stond. Daarna was het de beurt aan de wethouder die de andere steen op zijn plek legde.

Na de handeling werd er geproost en confetti afgeschoten, waarna de kopers elkaar al snel opzochten. Onder het genot van een hapje en een drankje bespraken ze de keuzes die ze voor hun nieuwe thuis hadden gemaakt, konden ze op de foto bij hun eigen kavel en dromen over hun nieuwe huis.

In de eerste fase van het project is nog één twee-onder-een-kapwoning te koop en ook de verkoop van de tweede fase is in volle gang. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden over het project en deze woningen op www.indebuurtwonen.nl.