Wonen Werken Recreëren Nieuws Projecten Vacatures Contact

Over FSC®

FSC staat voor ‘Forest Stewardship Council®’, wat zoiets betekent als ‘Raad voor goed bosbeheer’. “Per minuut verdwijnt er 36 voetbalvelden aan bos, voornamelijk in tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en Zuidoost-Azië. “Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. Daarnaast is 80% van alle dieren op de wereld afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken,” zo staat te lezen op de website van FSC®. Door middel van verantwoord bosbeheer zorgt het FSC-systeem ervoor dat bossen behouden kunnen blijven. Hout dat afkomstig is uit een FSC-gecertificeerd bos krijgt het FSC-label.

Groenhypotheek

Groenhypotheek? Dan is een groenverklaring nodig. Voor de projecten waarbij de woningen met FSC® certificering worden verkocht kunnen wij als aannemersbedrijf deze verklaring voor u aanvragen. Om voor een groenverklaring in aanmerking te komen moet de woning aan een aantal voorwaarden voldoen, waaronder het gebruik van 100% duurzaam hout. Onder andere de Rabobank, Triodos Bank en ABN Amro bieden een groenhypotheek (of iets soortgelijks) aan.  Voor actuele rentekortingen adviseren wij om contact op te nemen met de bank.

Wilt u meer informatie over onze FSC® certificering? Neem contact op met onze COC-beheerder (CoC staat voor Chain of Custody) Martin Nederveen via 0184 – 620 888.

Privacyverklaring  |  Disclaimer  |  concept en realisatie: buro111